Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα CodeWeek

 Το Νηπιαγωγείο μας και φέτος συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.  Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (CodeWeek) είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τα παιδιά του νηπιαγωγείου να έρθουν σε επαφή με τον προγραμματισμό, μέσα από παιγνιώδεις και δημιουργικές δραστηριότητες. Σε αυτή την ηλικία, ο προγραμματισμός προσφέρει στα παιδιά ένα ευχάριστο και εκπαιδευτικό ξεκίνημα στον κόσμο της τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε απλές και διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως ψηφιακά παιχνίδια και προγραμματιστικά παιχνίδια. Τα παιδιά μπορούν να καλλιεργήσουν νέες δεξιότητες και να ανακαλύψουν τη χαρά της τεχνολογίας ενώ παράλληλα  ανακαλύπτουν  και τον κόσμο του προγραμματισμού.
Mέσα σε ένα σακουλάκι ανακαλύψαμε θησαυρό, δακτυλίδια, κολιέ και άλλα "χρυσαφικά". Τότε μας γεννήθηκε η ιδέα να παίξουμε με το μελισσάκι. Τα παιδιά δημιούργησαν την ιστορία με τον πειρατή που έκλεψε το θησαυρό και την αστυνομία που έπρεπε να την οδηγήσουμε στο πειρατικό καράβι για  να πιάσει τον κλέφτη πειρατή. Τα παιδιά το διασκέδασαν.








Μόλις τελειώσαμε τη δραστηριότητα ο Παναγιώτης κατασκεύασε με τα τουβλάκια ένα υπέροχο κάθισμα.