Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Χειμώνας και ζώα σε χειμερία νάρκη!

 Μιας και μπήκαμε για τα καλά στον χειμώνα, δε θα μπορούσε να λείψει μια εργασίας ενός χειμωνιάτικου τοπίου με χιόνια και φεγγάρι, όπου τα παιδιά μόνα τους έφτιαξαν το κάθε ένα τις μοναδικές του δημιουργίες. 



Στη συνέχεια, μιλήσαμε για τα ζώα σε χειμερία νάρκη, τα οποία λόγω του ότι έχει χειμώνα, δε μπορούν να βρούνε τροφή και πέφτουν σε ύπνο στη φωλιά τους για όλο τον χειμώνα. Για να καταλάβουμε καλύτερα το ότι τον φθινόπωρο τα ζώα μαζεύουν φαγητό και φτιάχνουν τη φωλιά τους, τον χειμώνα κοιμούνται στη  φωλιά τους και την άνοιξη ξυπνάνε και τρώνε μπόλικο φαγητό και πίνουνε νερό, κάναμε ένα κινητικό παιχνίδι αναπαράστασης, όπου το κάθε παιδί είχε διαλέξει να γίνει ένα ζώο και έπρεπε να φτιάξει τη φωλιά του, να κοιμηθεί και να ξυπνήσει την άνοιξη. 

Η σπηλιά της αρκούδας που φτιάξανε τα παιδιά για να μπορέσει να πέσει σε χειμερία νάρκη

Η σπηλιά όπου κοιμούνται οι νυχτερίδες ανάποδα και η αρκουδίτσα μας κοιμάται χαμογελαστή. 




Ψάξαμε απ' τα ζώα της τάξης μας ποια ζωάκια πέφτουν σε χειμερία νάρκη, χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες και φτιάξαμε 3 διαφορετικές φωλιές για να μπορέσουν ήσυχα τα ζώα μας να πέσουν σε χειμερία νάρκη. 





Κλείνοντας, σα διαδικασία αναστοχασμού, κάναμε ένα ατομικό κολλάζ όπου το κάθε ζώο έπρεπε να το κολλήσουν στη φωλιά του.