Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ 2024

 Πρώτες μέρες του νέου έτους στο σχολείο. Μιλήσαμε για το έθιμο του ροδιού και το συμβολισμό του για καλή τύχη και ευδαιμονία.

 Στη συνέχεια κόψαμε και συνθέσαμε το 2024 και δημιουργήσαμε μοναδικά γούρια για το σπίτι μας.



Mιλήσαμε για τους στόχους μας για τη νέα χρονιά. Τους είπα πως πάντα πρέπει να στοχεύουμε ψηλά γιατί ακόμη και να μη φτάσουμε στο φεγγάρι,θα βρεθούμε ανάμεσα στα αστέρια. Άλλωστε, το ταξίδι είναι αυτό που μετράει και όλα όσα μαθαίνουμε στη διαδρομή.

Έτσι, ζωγραφίσαμε τους στόχους για το 2024 σε ένα διαστημόπλοιο, ώστε να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στα αστέρια.

Ζωγραφίσαμε κάτι που θέλουμε να μάθουμε, κάπου που θέλουμε να πάμε, κάτι που θέλουμε να αποκτήσουμε και κάτι που θέλουμε να κάνουμε το 2024.


Αυτή η κατασκευή αποτέλεσε και μια αφορμή για την εισαγωγή μας στον κόσμο του διαστήματος.


 Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος υλοποιούμε το Πρόγραμμα " Κάνε μια ευχή... στο Νηπιαγωγείο", όπου τα παιδιά εύχονται κάτι που θα ήθελαν να κάνουμε ή να μάθουμε στο Νηπιαγωγείο και οι κυρίες μαζί με τους γονείς οφείλουν να το πραγματοποιήσουν. 

Πρόκειται για μία ιδέα που γεννήθηκε το 2019 και έχει βραβευθεί στα Education Leaders Awards, την οποία εφαρμόζω κάθε χρόνο γιατί πηγάζει από τα παιδιά και εμπλέκει δημιουργικά και τους γονείς. Δε ζητήσανε πολλά οι μικροί μου φέτος ( τα ζωγράφισαν στα αστέρια)... μια μακρινή εκδρομή, να πάμε σε αεροδρόμιο, να επισκεφθούμε ένα Μουσείο, να μάθουμε να φτιάχνουμε τούρτες και να κάνουμε ένα πάρτυ, να μάθουμε να χορεύουμε, να πάμε εκδρομή σε πισίνα, να φυτέψουμε δέντρα, λουλούδια και φραουλιές και άλλα ωραία που θα προγραμματίσουμε τις επόμενες 160 ημέρες μέχρι το καλοκαίρι. 

Κάνε μια ευχή και όλοι μαζί θα την κάνουμε αληθινή!!!