Ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε τις ελιές μας. Θα χρειαστούμε νερό, χοντρό αλάτι, ρίγανη, δενδολίβανο, θυμάρι, λεμόνι, λάδι και ένα ..........αυγό. Μέσα σε ένα μπουκάλι ρίχνουμε νερό και αλάτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αυγό μέσα στο αλατισμένο νερό και αν το αυγό επιπλεύσει τότε το νερό μας είναι έτοιμο σε αλάτι.
Βάζουμε τις ελιές στα βάζα , ρίχνουμε το αλατισμένο νερό, ρίγανη, δενδρολίβανο, θυμάρι, λεμόνι και πάνω πάνω το λάδι. Κλείνουμε καλά και θα περιμένουμε λίγες μέρες για να πάρει η ελιά τα αρώματά της.